• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

Sesinizin "tarzını" tamamen değiştirmenin en iyi yolu nedir?

Safiye

Yeni Üyemiz
Ben 20 yaşında bir kadınım. Arabamın dışında yaşadığım tek şarkı söyleme deneyimim, soprano söylediğim bir korodaydı. Ancak o zamandan beri şarkı söylemeyi bıraktım ve iyi bir altoyum.

Ancak şimdi şarkı söylemeye çalıştığımda arkadaşlarım ve ailem bana baş sesimin çok nefesli ve genizden geldiğini ve göğüs sesimin kulağa "iyi" gelmek için çok çabalıyormuşum gibi geldiğini söylüyor. Geniş bir yelpazeye ve oldukça iyi bir kontrole sahibim, ancak kimse sesimin tarzını beğenmiyor. İnsanlar buna sinir bozucu diyor. Ve tuşta şarkı söylediğimi biliyorum.

Yelpazemdeki diğer stilleri taklit etmeye çalışmam daha mı iyi olur? Sadece göğüs sesine (veya baş sesine) odaklanmak mı istiyorsunuz? Bu bir güven meselesi mi? Mevcut sesimi nasıl geliştirebilirim ya da hep birlikte nasıl yeni bir tarz edinebilirim?

Eğer bulabilirseniz bir şan öğretmeni görmenizi öneririm. (Sizi doğru yöne yönlendirmek için bir veya iki seans yeterli olabilir veya her şey yolunda giderse düzenli ders almaktan keyif alabilirsiniz.)

Hem nefes alma hem de burun kalitesi, farklı rezonansların devreye girmemesi veya dengelenmemesinden kaynaklanabilir ve bu, size ne yapacağınızı gösterecek ve doğrudan geri bildirim verecek biri olmadan öğrenmesi zor bir şeydir.

(Birkaç yıl boyunca ders aldım; öğrenilecek bu kadar çok teknik şey olması beni şaşırttı . Sonuçta sesimizi her gün kullanırız ve çoğumuz küçüklüğümüzden beri şarkı söylemeyi biliriz! Ama ses en azından diğerlerinin çoğu kadar karmaşık bir enstrüman - herkesinki biraz farklıdır ve onu göremez veya tam olarak duyamazsınız, bu da iyi bir standartta öğrenmeyi düşündüğünüzden daha zor hale getirir. Bu nedenle iyi bir öğretmen paha biçilmezdir.)

Geri