• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

Nar Ağacı Prof. Dr. Nazan Bekiroğlu TİMAŞ YAYINLARI Nasıl Kitap

Mandıra Filozofu

Moderator
Yönetici
nar-agaci-bez-ciltli-9786050832914.jpg
Bu Kitap Hakkında Bilgi verebilirmisiniz okuyanların görüşlerini merak ediyorum

Nazan Bekiroğlu’ndan Trabzon-Tebriz-Tiflis-Batum-İstanbul hattında geçen muhteşem bir roman. Balkan Savaşı yıllarında başlayıp I. Dünya Savaşı’na uzanan bir öykü… Trabzon’da ve Tebriz’de doğup birbirlerine doğru yol alan iki hayat; önce delice akan sonra durgunlaşan iki ırmak… Aslında çok ırmak… Tebriz’in en büyük, en asil halı tüccarının deli fişek oğlu Settarhan ve Trabzonlu inci tanesi Zehra…
İki büyük savaşın savurup yeniden şekillendirdiği hayatlar, muhaceret, tehcir, mücadele, kader… Farklı inançların aktığı ortak zemin, üç ülke ve üç sevda Nazan Bekiroğlu’nun mürekkebi aşk olan kaleminde buluştu. “Nar Ağacı” bir Doğu masalı kadar zengin, hayal kadar güzel, hayat kadar gerçek bir hikâye… İncelikle işlenmiş karakterleri, zengin detayları ve dönemi anlatmadaki maharetiyle yıllarca unutulmayacak bir kitap…

Yazarı ilk defa okuyacaklar için yazarın kelimelerle oynama biçimi anlamanızı zorlaştırıp ağır bir dil olarak karşınıza çıkabilir. Ama konuya adapte olup bağ kurduktan sonra meraklı ve akıcı giden bir kitap. Tarihten bazı önemli olaylar kısa olarak konu içerisinde sıkıştırılıp sadece romantik bir kitap olarak algılanmanın ötesine geçilmiştir bana göre. Kader, ölüm, kardeşlik ve savaş gibi konuların yanında yazarın Trabzon kültürünü de kendi mayasından akıttığını görmüştüm. Trabzon ve İran’a merak duymanız kaçınılmaz olabilir :) İnsanın bazen Nazan Bekiroğlu’na tüm hayatını anlatası ve “ben akıtamadım zihnimdeki düşünceleri mavi mürekkebe. Siz yazın beni tüm zarafetinizle” diyesi geliyor. Duygusal bir kitaptı vesselam. Okuyun, okutun.

Geri