• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

Madenciliğe yatırım yapmak için çok mu geç?

Mandıra Filozofu

Moderator
Yönetici
Herkese merhaba, bu iki gün boyunca kendimi bitcoin ve madencilik hakkında eğiten çok sayıda youtube ve reddit forumunu izledim ve şimdi cüzdanımdan kuruşlar boşaltmaya karar verdim,
bu yüzden bu oyun dizüstü bilgisayarını MSI GP66, i7, 16gb, 65w gördüm RTX3070 ve kendi özel 8gb'si ile bestbuy'da 1399cad için haziran 2022'de bir youtube bu laptopu test etti, günde yaklaşık 4 dolar kar ediyor ama videoda çalıştığı güç verilmemiş, biliyorum 140w ve 65w bir fark yaratır ama bu fark ne kadar büyük?
Bitcoin veya crpto fiyatlarının düşme riskini taşıdığımı biliyorum, bu nedenle burada siz akıllı adamların fikirlerini soruyorum, bu dizüstü bilgisayarı madencilik için satın almak için iyi bir zaman mı? Yoksa pasif gelir elde etmenin başka yollarını mı aramalıyım?
dikkate aldığım birkaç şey var:
1: dizüstü bilgisayarın deflasyon oranı
2: elektrik faturası
3: GPU aşınma/yıpranması,
güçteki farkın madencilik hızımı ne kadar etkileyeceğinden emin olmadığım için, sadece 4CAD kazanabileceğimi söyleyeceğim En fazla /gün, bu nedenle yatırımın geri dönüşünü sağlamak için en az 1400/4=350 gün sürer, dizüstü bilgisayarımın 350 gün sonraki deflasyonu muhtemelen orijinal fiyatının 2/3'ü olacaktır, bu nedenle satarsam 350 gün sonra web sitemden 1400cad/3=433cad olan laptop fiyatının 1/3'ünü kazanacağım. Hesaplamalarıma katılmıyorsanız düşüncelerinizi dile getirmekten kesinlikle çekinmeyin!
arkadaşlar sizce iyi bir yatırım mı? Yoksa bu 1400 doları yatırmak için daha akıllıca bir fikriniz mi var?

Temel olarak madencilerin yaptığı budur:

Bitcoin madenciliği yaparlar. onu satın alacak birine ihtiyaçları var.
nasıl alıcı buluyorlar? bir flört uygulamasında bir kadın fotoğrafıyla profil oluşturuyorlar ve bitcoinlerini satın almak için bir eşleşmeyi baştan çıkarıyorlar...
çünkü bunu başka kim satın alır ki? Yani, sahip olduğunuz bir şeyin önümüzdeki ay değerinin %200 arttığını görmek güzel, ama değeri yüksek olduğunda onu kim satın alacak? herkes ucuzken almak ister... peki satarak nasıl kar elde edebilirsiniz?

Geri