Bir süredir merak ettiğim bir soruyu sizlere sormak istiyorum. Atomik (veya atom altı) parçacıkların belirli bir zaman periyodundaki (yeterince uzun) tüm kuantum davranışlarını (momentum, dönme, ötelenme vb.) ve birbirleri arasındaki etkileşimlerin değerlerini (çekme, itme) kaydedebilseydik ne olurdu? , vb) ve makine (veya derin) öğrenmeyle bir model oluşturabilseydik ne olurdu? Böyle bir model atom altı parçacıkların davranışlarındaki belirsizliği kesin hale getirebilir mi? Ve üzerinde çalışılan ve "Her Şeyin Teorisi" olarak bilinen şeyi tanımlayabilir mi?
Hızlı bir fikir edinmek için soruyu bir gpt modeline (ChatGPT) sorduğumda belirsizlik ilkesini öne sürdü ve modelin bunun ötesine geçemeyeceğini iddia etti. Cevap makul görünüyordu ama yine de kuantum fiziği ve/veya makine öğrenimi üzerinde çalışanların değerli görüşlerini merak ediyorum. (Araştırmanın yönünü belirlemeye yönelik herhangi bir ipucu veya tavsiye (makale, konferans vb.) de (varsa) değerli olacaktır). (Soruyu sormak için doğru yerin burası olup olmadığından emin değilim)
Hızlı bir fikir edinmek için soruyu bir gpt modeline (ChatGPT) sorduğumda belirsizlik ilkesini öne sürdü ve modelin bunun ötesine geçemeyeceğini iddia etti. Cevap makul görünüyordu ama yine de kuantum fiziği ve/veya makine öğrenimi üzerinde çalışanların değerli görüşlerini merak ediyorum. (Araştırmanın yönünü belirlemeye yönelik herhangi bir ipucu veya tavsiye (makale, konferans vb.) de (varsa) değerli olacaktır). (Soruyu sormak için doğru yerin burası olup olmadığından emin değilim)