• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

Windows 10 Mağazası uygulamaları çalışmıyor - Uygulama düzgün şekilde başlatılamadı

Mandıra Filozofu

Moderator
Yönetici
Windows 10'un önceden yüklenmiş Mağaza uygulamalarından birini veya Mağaza uygulamasının kendisini çalıştırmayı denediğimde aşağıdaki hata mesajını alıyorum ve uygulama çalışmıyor:

Microsoft.WindowsStore_8wekyb3d8bbwe!App uygulamasının etkinleştirilmesi hatayla başarısız oldu:
{Uygulama Hatası} Uygulama doğru şekilde başlatılamadı (0x%lx). Uygulamayı kapatmak için Tamam'a tıklayın.
Olay Görüntüleyicide görünen diğer hata mesajları şunlardır:

AppModel-Runtime altında:

0x23F: Bütünlük denetimi gerçekleştirilirken bir hatayla karşılaşıldığından Microsoft.WindowsStore_11602.1.26.0_x64__8wekyb3d8bbwe paketi için işlem oluşturulamıyor. {Uygulama hatası}
Uygulama doğru şekilde başlatılamadı (0x%lx). Uygulamayı kapatmak için Tamam'a tıklayın.
ve DistributedCOM altında:

Unable to start a DCOM Server: App as Unavailable/Unavailable. The error:
"575"
Happened while starting this command:
"C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.WindowsStore_11602.1.26.0_x64__8wekyb3d8bbwe\WinStore.Mobile.exe" -ServerName:App.AppXqagq4n4gvy0tjw576pgh6xr601s1h1mv.mca

Standart uygulamalar iyi çalışıyor; yalnızca Mağaza uygulamaları etkileniyor. Son zamanlarda sistemde yaptığım ve onu etkileyebilecek herhangi bir değişiklik düşünemiyorum. Tüm Windows güncellemelerinin kurulu olduğundan emin oldum.

Çözüm
Birkaç Microsoft Store uygulamasını çalıştırmayı denediğimde de benzer bir hatayla karşılaştım ( "2147942402"bu da olsa ) ."File not found"C:\Program Files\WindowsApps

• Belki tesadüfen, ancak sorun şu çalıştırıldıktan sonra çözüldü: Bileşen Hizmetlericomexp.msc
  • Orada genişletConsole Root->Component Services->Computers->My Computer
  • Sağ tıkMy Computer
  • Özellikler
  • Default Propertiessekme
  • Muhtemelen seçeneğin etkin olduğunu göreceksiniz Enable Distributed COM on this computer. İşaretini kaldırın (geçici olarak)
  • Uygula
  • Bir uyarı mesajı görürseniz ile onaylayın.Yes
  • TAMAM
  • Özellikler'i açın ve yeni devre dışı bırakılan seçeneği yeniden etkinleştirin
Görünüşe göre bu hiçbir şeyi değiştirmemeli, ancak...
Birkaç Microsoft Store uygulamasını çalıştırmayı denediğimde de benzer bir hatayla karşılaştım ( "2147942402"bu da olsa ) ."File not found"C:\Program Files\WindowsApps

• Belki tesadüfen, ancak sorun şu çalıştırıldıktan sonra çözüldü: Bileşen Hizmetlericomexp.msc
  • Orada genişletConsole Root->Component Services->Computers->My Computer
  • Sağ tıkMy Computer
  • Özellikler
  • Default Propertiessekme
  • Muhtemelen seçeneğin etkin olduğunu göreceksiniz Enable Distributed COM on this computer. İşaretini kaldırın (geçici olarak)
  • Uygula
  • Bir uyarı mesajı görürseniz ile onaylayın.Yes
  • TAMAM
  • Özellikler'i açın ve yeni devre dışı bırakılan seçeneği yeniden etkinleştirin
Görünüşe göre bu hiçbir şeyi değiştirmemeli, ancak muhtemelen diğer bazı ayarlar devre dışı bırakıldığında ve yeniden etkinleştirildiğinde sıfırlanıyor ve böylece uygulamalar benim için yeniden çalışmaya başladı.

Çözüm
Geri