• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

Tersine Mühendislik Nasıl Yapılır?

Mandıra Filozofu

Moderator
Yönetici
Rekabet içerisinde olan sanayi sektöründe “Tersine Mühendislik” gibi gelişen teknolojilerin kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır.

Satış potansiyelini artırmak isteyen firmalar son teknoloji ürünleri tasarım ve imalat süreçlerinde kullanarak piyasadaki rekabet gücünü her geçen gün daha da artırmaya çalışmaktadırlar. Bu teknolojilerden en önemlisi de Tersine Mühendislik teknolojisidir.

Tersine Mühendislik hali hazırda kullanılan bir ürünün aynısını tasarımını elde etme sürecidir.

Özellikle imalat sanayi için yeni ve oldukça hayati olan bu Tersine Mühendislik teknoloji ile;

• Daha önceden üretilmiş ancak 3 boyutlu çizimi olmayan parçaların 3 boyutlu resimleri elde edilebilir.
  • Rakip firmaların ürettiği ürünün 3 boyutlu resmi elde edilerek, bu ürün geliştirilerek daha rekabetçi bir ürün piyasaya sürülebilir.
  • Çok eskiden üretilmiş, ancak üreticisi bulunmayan bir ürünün tersine mühendislik teknolojisi ile 3 boyutlu resmi çıkartılarak imalata hazır hale getirilebilir.
Bahsedilen ürünlerin 3 boyutlu çizimleri bu teknoloji ile elde edildikten sonra bu ürünlerin üretim tekniğine göre kalıp ve modellerinin yapılması mümkün hale gelmektedir.(döküm, dövme ve benzeri kalıpla imalat yöntemleri ile üretim)

Geri