• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

Starlink Dishy parametreleri ve uydu tanıma

Kemal Ayhan

Administrator
Yönetici
İki sorum var:

1. Starlink çanak antenlerin anten parametreleri nelerdir (anten kazancı, yönlülük vb.)?
  2. Starlink antenimin hangi uyduyla an be an iletişim kurduğunu bilmemin bir yolu var mı?
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Burada bu bilgilere neden ihtiyaç duyduğumu daha açık hale getirebilecek bazı bilgiler veriyorum. Uydu uplinklerinin bit hızı için bir hesaplama şeması bulmaya çalışıyorum. Böyle bir şemanın hesaplanması birçok kaynakta iyi bir şekilde belgelenmiş olsa da, sonuçlarımı ve simülasyonlarımı gerçek takımyıldızlarla doğrulama konusunda sorun yaşıyorum. Bunun için bir şey önerebilirseniz sevinirim.

nYkLb (1).png

Bu sorunun cevabı

Starlink antenimin hangi uyduyla an be an iletişim kurduğunu bilmemin bir yolu var mı?
Starlink uygulamasında "Gelişmiş->Hata Ayıklama Verileri->Hata Ayıklama verilerini kopyala" altında bulunan bilgilere yakından baktım. Çanağın halihazırda hangi uydu ile iletişim kurduğuna dair son kullanıcıya herhangi bir bilgi sağlanmış gibi görünmüyor.

Ancak bunun gibi bir uydu takip sitesini kullanarak çanağınıza hangi uyduların yakın olduğunu görebilirsiniz .

Geri