Sinirbilimde yeniyim (veri bilimi geçmişinden geliyorum) ve karşılaştığım birçok kaynakta kullanılan terminoloji konusunda biraz kafam karıştı. Pek çok çalışma "tek denemeli" analizden, "tek denemeli" EEG verilerinden vb. bahsediyor ve bunun ne anlama geldiğinden emin değilim. Tahminimce "tek deneme", EEG (veya diğer) verilerinin alt serilere bölünmesi ve her birinin ayrı deneme olarak ele alınması anlamına gelir; burada deneme örnek anlamına gelir. Ama son analizde çoğunu kullansak bile buna neden "tekli" deneme dendiğini anlamıyorum.
'Tek deneme'nin örnek kullanımı Anlamıyorum:
'Tek deneme'nin örnek kullanımı Anlamıyorum:
Tek denemeli analizler, denekler arasındaki varyansı dikkate alan yöntemleri ifade eder. İki geniş yöntem ailesi ayırt edilebilir: tek değişkenli yöntemler, uzay, zaman veya her ikisindeki denemeler arasından bilgi çıkarır; çok değişkenli yöntemler, bireysel denemelerde uzay, zaman veya her ikisinde de bilgi çıkarır. Tek denemeli analizler bu nedenle davranışsal deneyler (örn., Etchells ve diğerleri, 2011) ve nörogörüntüleme deneyleri (örn., Cohen ve Cavanagh, 2011; Macdonald ve diğerleri, 2011; Milne, 2011; Rousselet ve diğerleri, 2011) için kullanılabilir. ; Touryan ve diğerleri, 2011; Wutte ve diğerleri, 2011). Nörogörüntüleme verilerinin tek denemeli analizleri, Donchin'den (1969) başlayarak, 1960'ların sonlarından bu yana kullanımlarının arttığını gördü. Bu uzun geleneğe ve grup analizlerine göre çeşitli avantajlara rağmen, tek denemeli analizler yine de marjinal kalmaktadır.