• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

Python ve diğer sıradan yazılım araçlarıyla Ne Tür Uzay Sorunlarını Çözüyorsunuz?

Mandıra Filozofu

Moderator
Yönetici
Uzay şirketleri için farklı iş ilanlarına bakarken, havacılık ve ileri teknoloji mühendisliğe özel bazı araçların yanı sıra Python, C# veya Rust gibi çok sayıda sıradan yazılım becerisine sahip bazı araçlar görüyorum.

Açıkçası, havalı bir uzay şirketinde bile çözmeniz gereken bazı sıradan sorunlar var, ancak bu şirketlerin bunları çözmek için ne tür uzay odaklı sorunları kullandıklarını merak ediyorum. Bu alanda bilgisi olan birisi biraz ışık tutabilirse sevinirim.

Çözüm
Onların çoğu.

Bir sensörden veri toplayıp bunu bir telemetri paketine mi paketlemek istiyorsunuz? C muhtemelen sizin aracınızdır (gerçi bunu Logo'da yapan insanları tanıyorum).

Bunu sahadaki operasyonlar için işlemek mi istiyorsunuz? Belki Python'dur.

Son birkaç on yıldır C, Assembly, CUDA, Forth, Mathematica, Python ve hatta AWK dillerinde uzayla ilgili yazılımlar yazdım. FORTRAN ve PL/I çok daha geçmişte kaldı. İş ne olursa olsun.

Tek özel dil, TESS'te CCD saat sıralayıcı programlaması için kullandığım, kendi tasarladığım bir DSL'di.
Onların çoğu.

Bir sensörden veri toplayıp bunu bir telemetri paketine mi paketlemek istiyorsunuz? C muhtemelen sizin aracınızdır (gerçi bunu Logo'da yapan insanları tanıyorum).

Bunu sahadaki operasyonlar için işlemek mi istiyorsunuz? Belki Python'dur.

Son birkaç on yıldır C, Assembly, CUDA, Forth, Mathematica, Python ve hatta AWK dillerinde uzayla ilgili yazılımlar yazdım. FORTRAN ve PL/I çok daha geçmişte kaldı. İş ne olursa olsun.

Tek özel dil, TESS'te CCD saat sıralayıcı programlaması için kullandığım, kendi tasarladığım bir DSL'di.

Çözüm
Geri