• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

pyinstaller derlenmiş exe'yi tersine çevirme

Safiye

Yeni Üyemiz
farklı diller kullanarak bazı derlenmiş ikili dosyalar oluşturdum ve bunları x64dbg kullanarak anlamaya çalıştım, c dili/gcc derleyicisi tarafından üretilen derlenmiş ikili dosyaların anlaşılması oldukça kolaydı, sonra çıktı exe dosyası olan pyinstaller'ı kullanarak python'da basit bir merhaba dünya programı derledim daha büyüktü ve daha karmaşıktı, x64dbg'deki ikili kodlardan hiçbirini anlayamadım, kimse anlamama yardımcı olabilir mi? veya biraz kaynak sağlayın?, kendi kodumu derleyip tersine çevirerek tersine mühendislik öğreniyorum.

PyInstaller ikili dosyaları temel olarak program ve bağımlılıkları için derlenmiş Python kodunu içeren kendi kendine açılan arşivlerdir.

Çıkarma kodu ve ayrıca bu kitaplıklardan bazıları yerel ikili dosyalar olabilir.

Ancak saf Python kodu, yerel derlemede değil, pakete dahil olan Python çalışma zamanının çalıştırabileceği bir IR'de derlenir. Belirtildiği gibi bu dosyaların bir .pycuzantısı var.

Bu , Python açısından sıralanmış koddur ve yerleşik modül kullanılarak IR temsiline göre sıralanamazmarshal .

Bir RE aracına PyInstaller yürütülebilir dosyasının yüklenmesi, yalnızca gerçek program koduyla ilgisi olmayan genel bir arşiv çıkarma kodu üretecektir.

Geri