• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

Psikolojide zorbayla kısa göz teması kurmanın korku eksikliğini ifade ettiğine ve fiziksel çatışmayı önlediğine dair kanıt var mı?

Kemal Ayhan

Administrator
Yönetici
Dr Mark Phillips kendisini şiddet içeren davranışlarda uzman, dövüş sanatları/kişisel savunma eğitmeni ve güvenlik danışmanı olarak tanıtıyor. Hızlı ve kolay kişisel savunma ipuçları almak için YouTube kanalını izliyorum. Videolarından birinde , ilk etapta şiddetten nasıl kaçınılacağını tartışıyordu ve ben onun teorisiyle biraz anlaşmazlığa düştüm ki bu oldukça basit ve hatta belki de paranoyak görünüyor.

Senaryo şu: Sokakta yürüyorsunuz ve bir zorba durup size korkutucu bir şekilde bakıyor. Dr Mark Phillips, eğer ilk tepkiniz başka tarafa bakmak olursa, bunun zorbaya korktuğunuzu söyleyeceğini ve bunun sizi potansiyel bir kurban yapacağını, dolayısıyla yaptığınız şeyin zorbaya bakıp sonra başka tarafa bakıp devam etmek olduğunu söylüyor. yürüme. Zorbaya bakma eyleminin zorbaya korkmadığınızı söylediğini ve bunun aynı zamanda zorbanın egosunu doğruladığını, ancak zorbanın kötü davranışını kabul edecek kadar ileri gitmediğini ve sonra başka yere bakarak ona bunu söylediğinizi açıklıyor. kabadayı, bu bakışma maçına devam etmenin önemini göremiyorsun ve çekip gidiyorsun.

Böyle bir stratejinin işe yarayacağına dair psikolojiden herhangi bir kanıt var mı?

Geri