• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

Ömür Boyu Öğrenme ve Kişisel Gelişim

Kemal Ayhan

Administrator
Yönetici
İki farklı alanda lisans eğitimimin yanı sıra iki farklı yüksek lisans eğitimi almış biri olarak ben de tutkulu bir “ömür boyu öğrenme ve kişisel gelişim” savunucusuyum. Ben de sürekli olarak kendimi daha da geliştirmenin yollarını arıyorum, yeni şeyler deniyorum, öğreniyorum… Kişisel gelişimin sadece akademik çalışmalarla değil, ilgi duyulan farklı alanlarda kendini geliştirerek; ataleti yenerek; farklı alanlarda yeni şeyler deneyerek ve özellikle de “harekete geçerek” olabileceğini düşünenlerdenim.

Ömür boyu öğrenmenin önemini kendime sürekli hatırlatırım. Kayak, yüzme ve basketbol gibi çeşitli spor dallarında aldığım madalyalar; müzik alanında ulusal ve uluslararası platformlarda aldığım 12 tane müzik ödülü ve birçok farklı alanda şimdiye kadar elde ettiğim kendimce önemli saydığım başarılar var. Üniverstieye bölüm birincisi olarak girip ortalama bir notla mezun olmuşluğum da var, ikinci üniversiteme ortalama bir puanla girip, bölüm ikinciliğiyle, yüksek onur derecesiyle mezun olmuşluğum da var… Ama beni tatmin eden şey aslında “bu sonuçlardan ziyade, o sonuçlara ulaşmamı sağlayan yolculuk” idi. Kişisel gelişim yolculuğunuzda yaptığınız şey aslında kendini keşfetmektir.

Tutkulu bir ”ömür boyu öğrenci” olarak kişisel gelişim yolculuğunuzda size de yardımcı olabilecek 37 tane başlık derledim. Bunların bazıları hemen uygulayabileceğiniz basit şeyler. Bazılarıysa eyleme geçmek için bilinçli bir çaba göstermenizi gerektiren, daha büyük adımlardır. İşte, kişisel gelişim yolculuğunuzda size ilham vererek yol gösterecek fikir ve öneriler:

Geri