• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

Neden uydularda ihtiyaç duyulan tüm ekipmanı barındıracak kadar yer olmuyor?

Mandıra Filozofu

Moderator
Yönetici
Basit sorgulama yöntemi; Zor olmaya çalışmıyorum. Bir uydunun neden kızılötesi ve diğer veri toplama ekipmanlarını çalıştırabildiğini ve halkın elde etmesi için canlı sonuçları geri aktarabildiğini anlamıyorum; buna minnettarım çünkü bilgi için ne inşa etmem ne de çalışmam gerekti, ancak sanırım bu uydularda fotoğraf veya video toplama veri ekipmanı takmak için hiçbir zaman yeterli alan yoktur. Bunun nedeni, hepsinin kullanım verilerini günlük olarak göndermek için aya ve diğer gezegenlere yönlendirilmiş olmaları mı? Mars'ın diğer Galaksilerinin ayrıntılı fotoğraflarını takdir ediyorum, ancak arada bir bu ekipmanı döndürerek Dünya'ya kendimizin büyük bir özçekimini işaret edebilir miyiz?

Gezegenimizin fotoğraflarını çeken çok sayıda kaynağımız var. Bu içerir:

• alçak irtifa Dünya gözlem uyduları (Landsat, SPOT, Maxar). Bunlar aynı anda küçük bir alanın yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını çeker. Zamanla, tüm gezegenin fotoğrafını çekiyorlar (her ne kadar çoğu boş okyanusu atlayacak olsa da, sanıyorum). Landsat görüntüleri ücretsiz olarak mevcuttur, diğerleri ise ticaridir.
  • Her 10 dakikada bir tüm yarıkürenin fotoğraflarını çeken sabit hava durumu uyduları (GOES, Himawari, Meteosat). Bu görüntüler meteoroloji ajansları (NOAA) aracılığıyla ücretsiz olarak mevcuttur.
  • Gemini'den bu yana her insanlı görev kamera taşıyor. ISS'deki astronotlar, Flickr'ın her yerinde yer alan yüz binlerce Dünya fotoğrafını çekti.

Aslında bir uyduda ihtiyaç duyduğu her şey için her zaman yeterli yer vardır, çünkü gerekli bir şeyi sığdırmazsa uzaya gidemez. (En azından, lansmandan hemen sonra, hatta daha önce olmasa bile, başarısızlığa uğramadan ve görevine çok az şey katarak.)

Eğer Dünya'nın fotoğraflarını çekebilecek bir kamera gerekli olsaydı, uydu zaten bilinirdi. Eğer Dünya'nın fotoğraflarını çekmek, gerçek amacına müdahale etmeden yapması gereken veya yapabileceği bir şey olsaydı, o zaman öyle olurdu.

Sorduğunuz şey "neden kaşığımın biftek kesmek için keskin bir kenarı yok?" sorusunun uydudaki karşılığıdır. ve aynı cevabı veriyor: çünkü bu onu bir bıçak yapar. Bu aynı zamanda kaşık olarak kullanılmasını daha tehlikeli ve zor hale getirecektir. Kesmek için bıçak kullanıyoruz ve kaşığı kepçeye bırakıyoruz.

Geri