• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

Matematiksel gösterimi/denklemleri/formülleri okumayı öğrenmek için bir kaynak var mı?

Firfilika

Yeni Üyemiz
İdeal olarak, çevrimiçi bir kaynak arıyorum. Ama bir kitap ya da başka herhangi bir şey zaten yardımcı olacaktır.

Arka plan: İşletme ve istatistik alanında kıdemli öğretim asistanıyım. Öğrencilerimin çoğu resmi matematik eğitimi almadı ve ben de almadım. Öğrencilerimizin çoğunun, matematiksel gösterimi bilmemeleri gibi önemsiz bir nedenden dolayı profesörün derslerini takip etmekte zorluk yaşadıklarını fark ettim (profesörün matematik geçmişi var). Bir okul çocuğu ve öğrenci olarak deneyimlerime göre hiç kimse bir denklemin nasıl okunacağını açıklamadı. Bildiğim tek sebep, profesörlerimin her zaman okumayı bildiğimiz gibi davrandıkları denklemlerini işaret ederken söylediklerinden bir araya getirmiş olmamdır.

Arama motorumla böyle bir kaynağı aramak için biraz çaba harcadım ancak kastettiğime yaklaşan hiçbir şey bulamadım.

Uyarı: Matematiğin birçok alt alanı olduğunu ve bunların çok farklı gösterimler kullandıklarını takdir ediyorum. Genel bir kaynak en çok ilgimi çeker (ve bu sorunun gelecekteki okuyucuları için çok faydalı olur), ancak benim durumumda özellikle istatistiksel hesaplamalarda ihtiyaç duyulan gösterimlere ihtiyacım var, yani: toplam, tahmin, ortalama, indeksleme vb.

Çeyrek somun cevap, ancak bazı metinlerde hoşuma giden şeylerden biri de, Yunan alfabesini bile içeren bir sembol listesine sahip olmalarıdır. Ve bir sözlüğü olacak. Daha düşük seviyeli kitaplar ve bu düşman inceleme metinleri için en uygun görünüyor. Ve hala kitapların sadece üzücü küçük bir alt bölümü bunu yapıyor. Ancak benim fikrimce kitap bir araçtır ve bu tür özellikler içerir, ayrıca iyi bir dizin eklemek, öğrenme aracını daha yararlı hale getirir. Yani pratikte önerdiğim şey, birkaç ders kitabına bakmak ve birkaçının hoşunuza giden ve daha sonra intihal yapabileceğiniz ön veya arka bölümleri olup olmadığına bakmak. Bunu iyi yaptığını bildiğim metinler 1940'lar dönemi ABD Savaş Dairesi Eğitim Kılavuzlarıdır. Ama eğer fiziksel olarak bazı üniversite cebirlerine, hesaplarına ve bir tuğla ve harç kütüphanesindeki bu tür metinlere fiziksel olarak bakarsanız, bazı iyi olanları bulmalısınız, belki eski kitaplarda biraz daha fazlasını. Ayrıca, DC eksi bir, Ayres Schaum'un üniversite cebiri incelemesine bir bakın... sanırım buna birinci sınıf matematik deniyor.

Sadece başlık yazısını tekrar okuyun ve istatistik bilgileri aradığınızı gördüm. Yine, bazı giriş seviyesi inceleme metinlerine bakacağım. Ayrıca...bu tür şeyler için inanılmaz bir kaynak Michael Linberg EIT Referans Kılavuzu'dur. Tüm STEM konuları için formül ve sembol listeleriyle dolu.

Geri