• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

Kediyi insan şampuanıyla yıkadım, Yardım edin!

Mandıra Filozofu

Moderator
Yönetici
Bu benim İran'daki ilk evcil hayvanım ve kediyi insan şampuanıyla yıkayarak korkunç bir hata yaptım. Bundan sonra hiç sağlıklı tüy görmedik ve kedinin sürekli tüy dökülmesi oldu. Bunun pH ile ilgili bir şey olduğunu öğrendim, tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Kediyi kedi şampuanı ile yıkarsam pH reaksiyonu tersine döner mi? Yavru kedinin kürkü zayıf ve tüyleri çok küçük olduğundan 3 ay geçti.

Çözüm
Kedinizi, kürküne yapışan bir şeyle temas etmedikçe yıkamanıza gerek yoktur.

3 ay sonra şampuan çoktan kaybolmuştur, bu nedenle kedinizin kürkünde/derisinde başka bir sorun olmalı. İnsan tipi şampuanların sorunu, cildimizdeki yağ türlerini gidermek için yapılmış olmalarıdır ve bu, kedinizin cildini kurutup ona zarar verecektir.

Buna benzer bir soru daha önce bu sitede sorulmuştu, bu konuda daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz: Kedimi şampuanla yıkayabilir miyim? .

alerji, pire, bit ve hatta sadece kuru cilt gibi birçok şey olabilir. Bu nedenle sorunun nedenini bulmak için veterinerinizin kedinizi muayene etmesine izin vermelisiniz.

Deneyebileceğiniz birkaç şey var. Bir kedi fırçası alın ve kediyi haftada iki kez fırçalayın ve...
Kedinizi, kürküne yapışan bir şeyle temas etmedikçe yıkamanıza gerek yoktur.

3 ay sonra şampuan çoktan kaybolmuştur, bu nedenle kedinizin kürkünde/derisinde başka bir sorun olmalı. İnsan tipi şampuanların sorunu, cildimizdeki yağ türlerini gidermek için yapılmış olmalarıdır ve bu, kedinizin cildini kurutup ona zarar verecektir.

Buna benzer bir soru daha önce bu sitede sorulmuştu, bu konuda daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz: Kedimi şampuanla yıkayabilir miyim? .

alerji, pire, bit ve hatta sadece kuru cilt gibi birçok şey olabilir. Bu nedenle sorunun nedenini bulmak için veterinerinizin kedinizi muayene etmesine izin vermelisiniz.

Deneyebileceğiniz birkaç şey var. Bir kedi fırçası alın ve kediyi haftada iki kez fırçalayın ve acele etmeyin, yavaş yavaş fırçalayın ve ilerledikçe eski tüyleri alın.

Fırçalama ciltteki kan akışını hızlandıracak ve hasarların daha hızlı iyileşmesini sağlayacaktır.

Kedinize balık yağı (KOİ KARACİĞER YAĞI DEĞİL) vermeye de başlayabilirsiniz. Balık yağını petshoplardan, veterinerlerden veya internetten temin edebilirsiniz. Önerilen dozajı takip edin.

balık yağı, kedinize omega-3 ve diğer esansiyel yağları ve bazı besin maddelerini vererek kedinizin derisi, kürkü ve genel sağlığı üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir.

Çözüm
Geri