• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

Kedimin saç dökülmesinin nedeni nedir?

Mandıra Filozofu

Moderator
Yönetici
kEeiQ.jpg

Kedim aşırı bakım yapıyor ve kürkünün parçalarını yırtıp arkasında kırmızı yaralar bırakıyor. Sırtında kuyruğunun yakınında büyüyen bir kel bölge ve ulaşabildiği her yerde başka küçük alanlar var. Her ihtimale karşı ona bit/kene/pire tedavisi uyguladım ama yaratıklara dair hiçbir kanıt yoktu.

Stresli mi? Arkadaşı kedi yakın zamanda yaralandı, ancak tamamen iyileşti ve ona normal şekilde davranıyor. Buna bir yanıt olacağını düşünmüştüm ama artık emin değilim. Ya da belki saçkıran? Saçını yolana kadar kabuklar yokmuş gibi görünüyor, ama belki bir şey cildini çok kaşındırıyordur???

Kendisini sakatladığını görmek kalbimi kırıyor. İçgüdülerim onu tımarlayamasın diye konikleştirmek yönünde ama onu daha da fazla strese sokmak istemiyorum. Bir haftadan fazladır bu şekilde davranıyor. Aşırı bakım dışında normal davranıyor, girişken, güzel yemek yiyor, kucaklaşıyor ve mırıldanıyor.

Veteriner bakımına erişimin sınırlı olduğu bir yerde yaşıyorum. Herhangi bir tavsiye büyük beğeni topluyor

Çözüm
Aşırı saç dökülmesi noktasına kadar aşırı bakım yapan bir koruyucu kedim vardı. Elbette bir veteriner tarafından muayene edilmesi en ideali olacaktır ancak sizin bölgenizde sınırlı olduğunu söylediğiniz için veterinerimin benimle paylaştıklarını sizinle paylaşabilirim.

Paylaştığı ilk şey, kürk kaybının birçok şeyden kaynaklanabileceği ve bazen eleme sürecinin bununla nasıl başa çıkmanız gerektiği olduğuydu:

• Pirelere/bitlere karşı reaksiyon - bazı kediler tek bir pire veya kene ısırığına karşı reaksiyon gösterebilir! Yani üzerinde herhangi bir zararlı görmemiş olsanız bile, devam edip pire/bit/kene tedavisi yapmanız harika!
  • Alerji (gıda veya çevresel) - kelimesi kelimesine veterinerim bana şunları yazdı: "Gıda...
Aşırı saç dökülmesi noktasına kadar aşırı bakım yapan bir koruyucu kedim vardı. Elbette bir veteriner tarafından muayene edilmesi en ideali olacaktır ancak sizin bölgenizde sınırlı olduğunu söylediğiniz için veterinerimin benimle paylaştıklarını sizinle paylaşabilirim.

Paylaştığı ilk şey, kürk kaybının birçok şeyden kaynaklanabileceği ve bazen eleme sürecinin bununla nasıl başa çıkmanız gerektiği olduğuydu:

• Pirelere/bitlere karşı reaksiyon - bazı kediler tek bir pire veya kene ısırığına karşı reaksiyon gösterebilir! Yani üzerinde herhangi bir zararlı görmemiş olsanız bile, devam edip pire/bit/kene tedavisi yapmanız harika!
  • Alerji (gıda veya çevresel) - kelimesi kelimesine veterinerim bana şunları yazdı: "Gıda alerjisini dışlamak için hipoalerjenik bir diyet tavsiye edilir. Lütfen aşağıdaki sınırlı içerikli diyetlerden birini seçin, ardından yaklaşık bir süre içinde yeni diyete yavaş yavaş geçin. Hafta. 2-3 ay boyunca diyete kesinlikle devam edin (yani başka yiyecek veya ikram yok). Bağlandığı diyetlerin tümü "hidrolize protein" veya tavuk, balık veya sığır eti OLMAYAN sınırlı içerikli bir protein kullanıyordu. Tavşan ve ördek proteinleri popülerdir ve sonunda bakıcımızı yeni bir tavşan proteini diyetine dönüştürdük.
  • Saçkıran - bu bir solucan değil, bir mantardır. Anlatıcı desenlere sahip olup olmadığını görmek için Google'da arama yapardım ama normalde kulak ve ayak çevresinde oluyor.
  • Stres - Durumun böyle olup olmadığını ve buna neyin sebep olabileceğini en iyi siz bilirsiniz.
Bizim vakamızda, onu tavşan diyetine geçirdiğimizde sadece 3-5 gün içinde kürkünü çıkarmayı bıraktı ve ardından kürkü yeniden büyümeye başladı. Zaten pire/bit alerjisi ile mücadele ettiğiniz için diyetini hidrolize veya yeni proteinlerden birine değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Sonuç olarak, veterinerimiz bize, eleme yöntemi sürecinin bazen aşırı bakım sorunlarının temeline inmenin tek yolu olduğunu ve bazen tespit edip çözmenin haftalar alabileceğini söyledi. Size ve oğlunuza şans diliyorum!

Çözüm
Geri