• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

Kedimin diğer kedilerimden nefret etmesini nasıl durdurabilirim?

Mandıra Filozofu

Moderator
Yönetici
Evdeki tek kedi olmaya alışkın olan, oldukça kucaklayıcı ve kucak kedisi olan daha yaşlı bir kedim (13) var. Yaklaşık 2 yıl önce iki yabani kedi yavrusu sahiplendik. Aynı zamanda çok rahattırlar, çok iyi sosyalleşirler ve iyi uyum sağlarlar. Genç kediler (onlar kardeştir) birbirleriyle iyi anlaşırlar ve insanlara karşı dost canlısı ve naziktirler; yaşlı kedi yeni insanlara karşı biraz daha mesafeli ama güvendiği kişilere karşı çok arkadaş canlısı.

Sorun şu ki, oğlanlara dayanamıyor. İkisi de ona karşı saldırgan değil (biri ara sıra "oynamaya" çalışıyor, diğeri ise sadece onu koklamak ve tımar etmek istiyor), ama o korku ve düşmanlıkla tepki veriyor. Ne zaman ikisinden biri ona yaklaşsa, hırlıyor ve tıslıyor, çok yaklaşırlarsa kaçıyor. Zamanla daha iyi olacağını düşünmüştüm ama daha da kötüleşti - evin "kendi" köşesinden ayrılmıyor (ona yiyecek ve su getirilmesi gerekiyor) ve bu da çöp kutusu sorunlarına neden oluyor. (İki genç kediden küçük olanı, tepkisine rağmen oyun oynamaya çalışma konusunda giderek daha cesurlaşıyor - küstah küçük bir erkek kardeşin kız kardeşiyle dalga geçtiğini hayal edin çünkü o sinirlendiğinde bunun komik olduğunu düşünüyor ve ortam hakkında iyi bir fikriniz olacak. )

Her üç kedi de kısırlaştırıldı. Sağlıklılar, ancak kızımın yaşlılığı yavaş yavaş yavaş yavaş artıyor ve bu aralar biraz zayıf. Onun kendi evinde korkmasını istemiyorum ama çocuklar aslında yanlış bir şey yapmıyorlar! Onu sakinleşmeye nasıl ikna edebilirim?

Çözüm
Artık çok geç olabilir, ancak iki genç kediyi getirmek ilk etapta yapılacak en iyi şey olmayabilir. Kendinizi 65 yaşında olduğunuzu ve birdenbire tanımadığınız iki ergenin gelip evinizde yaşadığını, sandalyelerinize oturup yatağınızda uyuduğunu hayal edin. Ne kadar arkadaş canlısı olurlarsa olsunlar, bundan en azından biraz rahatsız olmak garip değil.

Aslında bir cevabım yok çünkü gençler biraz sakinleşene kadar beklemek dışında yapılabilecek pek bir şey olduğundan emin değilim.

Ancak, mümkünse evinizde deneyebileceğiniz bir şey, onları mümkün olduğunca ayrı tutmak, her birinin kendi uyku ve yemek yeme yeri ve kendi çöp kutularına sahip olmasıdır. Genel bir kural olarak, çöp kutusunun sayısı, kedi sayısı artı 1, yani sizin...
Artık çok geç olabilir, ancak iki genç kediyi getirmek ilk etapta yapılacak en iyi şey olmayabilir. Kendinizi 65 yaşında olduğunuzu ve birdenbire tanımadığınız iki ergenin gelip evinizde yaşadığını, sandalyelerinize oturup yatağınızda uyuduğunu hayal edin. Ne kadar arkadaş canlısı olurlarsa olsunlar, bundan en azından biraz rahatsız olmak garip değil.

Aslında bir cevabım yok çünkü gençler biraz sakinleşene kadar beklemek dışında yapılabilecek pek bir şey olduğundan emin değilim.

Ancak, mümkünse evinizde deneyebileceğiniz bir şey, onları mümkün olduğunca ayrı tutmak, her birinin kendi uyku ve yemek yeme yeri ve kendi çöp kutularına sahip olmasıdır. Genel bir kural olarak, çöp kutusunun sayısı, kedi sayısı artı 1, yani sizin durumunuzda 4 olmalıdır.

Kendi kullandığım bir diğer şey ise Feliway Classic gibi sakinleştirici bir sprey. Açıkçası kedime bir faydası olup olmadığından emin değilim ama denemeye değer olabilir.

Her şey başarısız olursa, büyük olana ya da en küçüğüne yeni bir yuva bulmanın kediler için en iyisi olacağına inanıyorum.

Çözüm
Geri