• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

Kedi benden korkarak çığlık atıyor; Çığlık atıyorum, tıslıyorum ve pençelerimi çıkarıyorum ve yanına gidemiyorum

Mandıra Filozofu

Moderator
Yönetici

Kedi benden korkarak çığlık atıyor; Çığlık atıyorum, tıslıyorum ve pençelerimi çıkarıyorum ve yanına gidemiyorum​

2 yaşında olan ve köpeklerimizle hiç sorunu olmayan bir sfenksimiz var. Bugün, kedinin üzerine atlaması sonucu köpeğimiz onu o kadar çok korkuttu ki (kazara sandalyeme çıkmaya çalıştı; köpek de dönüp atladı ve korktu (birbirlerini korkuttular)) artık sfenks çıkmıyor. Eğer onun alanına yaklaşırsanız ve tıslayıp vurursanız kesinlikle kafasını uçuruyor ; Daha önce çıkardığını hiç duymadığım bir ses . Altı saattir yalnızdı; evden çıktık, köpekleri dışarı çıkardık ve geri döndük, o hala yapıyor.

Ne yapacağımı bilmiyorum, bir daha asla eskisi gibi olmayacağından korkuyorum. Yemeyeceği yemek vb. teklif ettim. Ne yapmalıyım? Panik atak ve sinir krizi geçiriyorum, o kadar üzgünüm ve kalbim kırılıyor ki nakkid'imi o kadar seviyorum ki onun kendi evinde korkmasını istemem; daha önce hiç olmadığı yerde.

Diğerlerine katılıyorum, Kitty'nin yalnız başına biraz zamana ve alana ihtiyacı var. Bunun kedinizi değiştirmesi pek olası değildir. Bir süreliğine köpeklere karşı tavırları olabilir. Ayrıca yanına sakinleştirici ikramlar da koyabilirsiniz. Ancak bölgenin tekrar güvenli olduğunu hissedene kadar hiçbir şey yemek istememe ihtimali oldukça yüksektir. Ayrıca Feliway (yazımı doğru olmayabilir) adı verilen, kedilerin feromonlarından yapılan ve kedileri sakinleştirmesi beklenen eklenti aroması (kayran türü bir ürün gibi) de var. Şahsen, kedilerim stresli olduğunda genellikle bana gelene kadar yalnız bırakıldıklarından emin oluyorum ve ayrıca onları rahatlatmak ve onlara iyi bir vızıltı vermek için içinde gümüş asma bulunan kedi nanesi kullanıyorum. Tabağa bir çay kaşığı kadar koydum ve sonra yanlarına koydum.

Geri