• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

George bulaşıkçı mı?

Mandıra Filozofu

Moderator
Yönetici
Charles Bukowski'nin "Bir Adam" adlı eserinde George "Ben bulaşık makinesiyim" derken ne demek istiyor ?

"Ben bir erkeğim bebeğim, anladın mı?"
"Senin bir erkek olduğunu biliyorum, George."
"İşte, kaslarıma bak!" George oturdu ve her iki kolunu da esnetti."
"Çok güzel, değil mi bebeğim? Şu kaslara bak! Hisset! Hisset!"
Constance önce kollardan birini, sonra diğerini hissetti.
"Evet, çok güzel bir vücudun var George."
"Ben bir erkeğim. Bulaşıkçıyım ama bir erkeğim, gerçek bir erkeğim."
"Biliyorum George." "Ben bıraktığın süt pisliği değilim."
"Bunu biliyorum."

Bu, George'un o zamanki işinin bir restoranda, barda veya yemek servisi yapan başka bir yerde kirli bulaşıkları yıkamak olduğu anlamına geliyor. (Bir cihazın adı olarak 'bulaşık makinesi'ne aşina olabilirsiniz, ancak aynı zamanda bulaşıkları yıkayan bir kişiyi de ifade edebilir.) Bu, üniversite eğitimi gerektirmeyen bir iştir. Görmek:

"Keşke üniversite eğitimi alsaydım."
"İhtiyacın yok. İhtiyacın olan her şeye sahipsin George."
"Ben sadece dalkavuktum. Bütün boktan işler."
Bulaşıkçı olmakla erkek olmak arasındaki ilişki konusunda şu noktalara dikkat edin:

• Bulaşıkçı olmak, daha fazla eğitim gerektiren işlerle karşılaştırıldığında iyi para kazandırmıyor, bu nedenle, 'üniversiteli adam' Walter'ın sahip olduğu iş kadar başarılı bir şekilde, geleneksel erkeksi bir rol olan 'ekmek kazananı' statüsünü sağlamıyor. Örneğin George bir karavanda yaşıyor. "Bulaşıkçıyım ama bir erkeğim, gerçek bir erkeğim" cümlesinin nedeni budur: Bazı erkeklik görüşlerine göre "gerçek bir erkek" daha yüksek maaşlı (veya daha prestijli) bir işe sahip olmalıdır . ona maddi destek sağlama konusunda daha büyük bir yetenek kazandıran bir iş.
  • Öte yandan bulaşıkçı olmak el emeğidir. Bazı geleneksel erkeklik anlayışlarına göre, el emeği idealize ediliyor ve ofiste çalışmaktan daha erkeksi görülüyor. Bu, erkekliğin bedensel güç ile fiziksel ve duygusal sağlamlığı içerdiği algısıyla bağlantılıdır. Constance ve George arasındaki konuşmada bu bakış açısını oldukça açık bir şekilde görebilirsiniz ("kaslarıma bak" ve "güzel bir vücudun var, George", George'un bu geleneksel işçi sınıfı erkekliği imajına nasıl uyduğunu belirlemeye yardımcı oluyor).

Geri