• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

ELEKTRIK KESINTISI SIRASINDA OĞLUNUN DIYALIZ MAKINESINE GÜÇ VERMEK İÇIN ELEKTRIKLI ARABA KULLANIYOR

Safiye

Yeni Üyemiz
Diyaliz Felaketi
Avustralya'nın güneydoğu Queensland kentinde fırtına ve sel baskınının elektriği kesmesinin ardından yerel bir kadın, oğlunun hayat kurtaran diyaliz makinesine güç sağlamak için elektrikli arabasını kullandı.

Devasa bir pil takımının evinizin dışına park edilmesinin gerçek avantajlarını vurgulayan bir hikaye. Giderek artan sayıda EV üreticisi, araçlarını güç kaynağı görevi görecek şekilde donatıyor ve gücü olmayanların cihazlarını şarj etmesine olanak tanıyor. Ford gibi bazı şirketler , araçlarının şebekeye beslenmesine ve tüm evlere enerji sağlanmasına izin vererek bunu bir sonraki aşamaya taşıyor.

Avustralya'nın Gold Coast bölgesinde yaşayan Kristy Holmes, Noel Günü 11 yaşındaki çocuğunun diyaliz makinesine güç sağlamak için Çinli rakip BYD tarafından üretilen ve şu anda ABD'de bulunmayan popüler bir Tesla alternatifi olan Atto 3'ü kullandı.

Holmes, The Guardian'a "Onu arabanın dışında çalıştırdık" dedi . "Sadece bir gece kullanmamız gerekiyordu. En az dört gece çalıştırabilirdik ve sonra arabayı bir yerde şarj etmek zorunda kalabilirdik."

Yedek güç
Rapora göre bu bir ölüm kalım meselesiydi. Holmes'un oğlu organ nakli listesine girecekti, aksi takdirde elektrik kesintisi nedeniyle Brisbane'e nakledilmek zorunda kalacaktı.

Holmes'un EV'si, oğlunun hayatını kurtarmanın yanı sıra, bir film gecesi için sıcak şarap yapması için yavaş pişiricisine güç verdi ve komşularının buzdolabına da güç vermesine yardımcı oldu.

Rapora göre diğer bölge sakinleri, komşularına yardım etmek için tüm eve güç sağlayabilen şarj edilebilir lityum iyon pil paketleri olan Tesla Powerwall'larını kullandı.

Evini bu paketlerden biriyle ve çatıdaki fotovoltaik sistemle donatan Matt McLaughlin adlı yerel kimya öğretmeni, elektrik kesintisinin yaşandığını ancak daha sonra öğrendi.

The Guardian'a "Bu sabah uyandığımda elektriğin geri geldiğinin farkında bile değildim" dedi .

Geri