• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

Değişim programı için Almanya'ya girerken dönüş biletine ihtiyacım var mı?

Kemal Ayhan

Administrator
Yönetici
Brezilyalıyım ve bir dönem boyunca Almanya'da, ortak bir üniversitede öğrenci değişim programına katılacağım. Yalnızca tek yön bilet satın aldım çünkü:

• Altı ay önceden alınan biletlerin fiyatı ise oldukça yüksek.
  • Değişim programımı uzatmayı ve/veya Almanya'da staj başvurusu yapmayı planlıyorum. Eğer bu alternatiflerden hiçbiri gerçekleşmezse, tamamen ülkeme dönebileceğim.
Ancak bazı araştırmalara göre dönüş biletini ibraz etmezsem uçağa kabul edilmeme ihtimalim var gibi görünüyor. Bu doğru mu? Eğer öyleyse, herhangi bir alternatif var mı? Yoksa gerçekten dönüş bileti almam gerekiyor mu?

Not: Oraya vardığımda öğrenim vizemi almayı planlıyorum.

90 günden daha uzun süre kalmak istemediğinizi söylerseniz, size kısa süreli vizeye ihtiyacınız olduğu söylenecektir, ancak bir Brezilya vatandaşı olarak elbette bu şarttan muafsınız.

90 günden daha uzun süre kalmak istediğinizi ve Brezilya vatandaşı olduğunuzu söylerseniz şunu alırsınız:

Andorra, Brezilya, El Salvador, Honduras, Monako ve San Marino vatandaşları için
Almanya'da eğitim almak istiyorsanız Almanya'ya girmek için vizeye ihtiyacınız yoktur, ancak 90 günden fazla kalmak istiyorsanız yerel Alman yabancılar ofisine oturma izni başvurusunda bulunmanız gerekecektir. Almanya'ya çalışmak, araştırma yapmak, iş aramak veya serbest meslek sahibi olmak için gelmeden önce vizeye ihtiyacınız vardır. Bu durumda, sizin için doğru vize hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen uyruğunuzla ilgili sorunun cevabı olarak “Başka herhangi bir ülke” seçeneğini seçin.
Artık bir turistin bile dönüş bileti ile gelmesine gerek yok. Ziyaretinizin veya diğer izinli kalışınızın sonunda Schengen bölgesini terk etmek için yeterli imkanınız olduğunu , istendiğinde kanıtlayabilmeniz gerekir .

Havayolları, tüm dünyadaki ülkeler için giriş koşullarını takip eden TIMATIC adlı bir veritabanına güveniyor. Yanlış hatırlamıyorsam "dönüş bileti olmayan yolcuların girişine izin verilmeyebilir" falan yazıyordu. Bu talihsiz bir durumdur, çünkü dönüş bileti olan yolcuların da girişine izin verilmeyebilir, örneğin polis memurunun bu bileti kullanmak niyetinde olmadıklarından şüphelenmesi durumunda. Benzer şekilde, dönüş bileti olmayan yolcular da, memurun ihtiyaç duyduğunda eve dönüş bileti alacaklarına inanması durumunda kabul edilebilecek.

Güncelleme, verilerini TIMATIC'ten alan IATA Travel Center'ı kontrol ettim ve şöyle dedi:

Uyarı:
Geri dönüş/ileri biletlere veya bilet satın almak için yeterli paraya sahip olmayan ziyaretçilerin girişi reddedilebilir.
Dolayısıyla orada bile gerekliliğin, tek başına bir bilete sahip olmak değil, yola çıkabilmek için yeterli paraya sahip olmak olduğunu kabul ediyor.

Geri