Ciddi Olmanın Önemi kitabında Algernon şöyle diyor:
Acaba bunlar Viktorya toplumunda kadınlara nasıl davranıldığının tersi mi? Bu oyundaki tersyüz etme ve alayların Viktorya toplumunu nasıl hedef alıp alay ettiğini biraz daha açıklayabilir misiniz?
Daha sonra Lady Bracknell şunları söylüyor:İkincisi, ne zaman orada yemek yesem, bana hep ailenin bir üyesi muamelesi yapılıyor ve ya hiç kadınla ya da iki kadınla birlikte gönderiliyorum. Üçüncüsü, bu gece beni kimin yanına koyacağını çok iyi biliyorum. Yemek masasında her zaman kendi kocasıyla flört eden Mary Farquhar'ın yanına beni koyacak. Bu pek hoş değil. Doğrusu bu hiç de uygun değil. . . ve bu tür şeyler inanılmaz derecede artıyor. Londra'da kendi kocalarıyla flört eden kadınların sayısı tam anlamıyla skandal niteliğinde.
Sanırım bunun sebebi ailedeki tek erkek kişi olmasıydı.Umarım öyle değildir, Algernon. Masamı tamamen ortadan kaldırırdı. Amcanın yukarıda yemek yemesi gerekecekti. Neyse ki buna alışkın.
Acaba bunlar Viktorya toplumunda kadınlara nasıl davranıldığının tersi mi? Bu oyundaki tersyüz etme ve alayların Viktorya toplumunu nasıl hedef alıp alay ettiğini biraz daha açıklayabilir misiniz?